Τραγανό κοτόπουλο με λαχανοσαλάτα
Γρήγοροι ρυθμοί, γρήγορη ζωή και γρήγορο φαγητό. Όσο αυξάνουν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας τόσο μειώνεται και ο χρόνος που αφιερώνουμε στο φαγητό μας. Γρήγορο φαγητό, όμως, δεν πρέπει να σημαίνει και κακό φαγητό. Η εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού, στο οποίο συχνά καταφεύγουμε, μπορεί άνετα να αντικατασταθεί από ενδιαφέροντα και απλά γεύματα στο σπίτι. Ακόμη και λίγη ώρα φτάνει για να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και σωστό γεύμα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Δείτε πώς, ανεξάρτητα από τον χρόνο, μπορούμε να ετοιμάσουμε φαγητό με πολλή γεύση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ιάνθη Μιχαλάκη
Υλικά για 2 άτομα:
2 φιλέτα κοτόπουλου αρκετά για 2 άτομα
400 γρ. πράσινο λάχανο
1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
6 αλμυρά κράκερς
2 κ.σ βούτυρο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα κράκερς με το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν όλα καλά και αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ το αβγό. Ανοίγουμε με μαχαίρι τα φιλέτα για να γίνουν πιο επίπεδα. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάμε στο αβγό και τέλος στο πιάτο με τα ψίχουλα. Το κοτόπουλο μπορεί να γίνει τηγανητό ή ψητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 15 λεπτά ή τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο ανακατεμένο με τζίντζερ και λαδολέμονο.
Γρήγοροι ρυθμοί, γρήγορη ζωή και γρήγορο φαγητό. Όσο αυξάνουν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας τόσο μειώνεται και ο χρόνος που αφιερώνουμε στο φαγητό μας. Γρήγορο φαγητό, όμως, δεν πρέπει να σημαίνει και κακό φαγητό. Η εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού, στο οποίο συχνά καταφεύγουμε, μπορεί άνετα να αντικατασταθεί από ενδιαφέροντα και απλά γεύματα στο σπίτι. Ακόμη και λίγη ώρα φτάνει για να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και σωστό γεύμα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Δείτε πώς, ανεξάρτητα από τον χρόνο, μπορούμε να ετοιμάσουμε φαγητό με πολλή γεύση χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ιάνθη Μιχαλάκη
Υλικά για 2 άτομα:
2 φιλέτα κοτόπουλου αρκετά για 2 άτομα
400 γρ. πράσινο λάχανο
1 μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
6 αλμυρά κράκερς
2 κ.σ βούτυρο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα κράκερς με το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν όλα καλά και αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ το αβγό. Ανοίγουμε με μαχαίρι τα φιλέτα για να γίνουν πιο επίπεδα. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο στο αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάμε στο αβγό και τέλος στο πιάτο με τα ψίχουλα. Το κοτόπουλο μπορεί να γίνει τηγανητό ή ψητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 15 λεπτά ή τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με τριμμένο λάχανο ανακατεμένο με τζίντζερ και λαδολέμονο.
athinorama.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου